A. Anıl Ezergül – MİKROFONLARIMIZ ERYAMAN’DA

Maçların gündüz oynanıp sadece TRT radyoda yayınlandığı dönemlere yetişenler çok iyi bilir. Ligde oynanan maçlar dönüşümlü olarak radyoda yayınlanır, bir maçta gol olduğunda önce yayın kesilir merkeze bağlanılır, merkezdeki spiker gol olan maça geçişte genellikle “mikrofonlarımız şurada” der ve o arada geçen iki üç saniyelik sessiz sürede, nabızlar üç haneli sayılara ulaşırdı. Ardından gelen gol haberinin kendi takımlarından geldiğini anlayan taraftarlar büyük bir sevinçle golü kutlardı. Tam da böyle bir maç yaşadık Ankara’da bu gece.

Fenerbahçe sadece rakipleriyle değil, sahadaki rakipleri dışında kendisini engellemeye çalışan çok büyük sinsi bir yapı ile de mücadele ediyor yıllardır. Bunun son örneğini Ankaragücü maçı sürecinde çok net yaşadık bir kez daha. Nasıl kurdular düzenlerini gelin bir bakalım:

Hafta içinde o kadar ince, o kadar nakış gibi işlediler ki ortamı. Önce futbol ile az çok ilgili her insanın anlayacağı gibi, iki adım atılsa helva gibi dağılacak, daha çok bozmaya yönelik oynayan takımın işine yarayabilecek sakat bir zeminde maçın oynanmasına karar verdiler, ardından maça Arda Kardeşler gibi bizimle derdi olan bir hakemi atadılar, son olarak da VAR’a Alper Ulusoy’u getirdiler. Bu isimlerin geçmişteki vukuatlarını tek tek yazıp değerli vaktinizi almak ve sinirlerinizi yıpratmak istemiyorum.

Maç içerisinde Arda Kardeşler ve Alper Ulusoy ikilisi, ellerinden geleni ardına koymayarak önce gole giden Dzeko’yu indiren Ankaragücü oyuncusu Mert’e direkt kırmızı kartı vermedi, ardından da Fred’in maç sonunda bile isyanını devam ettirmesine neden olan dünyanın her yerinde penaltı olan pozisyonu el birliğiyle yok saydılar. Bozuk zeminin ödülünü de İsmail Yüksek’in ikinci sarı kartı ile aldılar.

Hafta içinde yayınladıkları videoda “pazar günü Eryaman’dayız” diye imalı şekilde mesaj veren Ankaragücü futbolcularına, maçta puan kaybına uğramamız için elinden gelen her şeyi yapıp tüm şartları oluşturan TFF ve hakemlere, maç boyunca Tadic’e sürekli tribünden bir şeyler fırlatan Ankaragücü taraftarına cevabı 60. dakikada attığımız golle verdik ve bu ortamdan, bu kurgudan alanımızın akıyla çıkmayı başardık.

Maçın 60. dakikası oynanırken, paralel bir evrende radyosu başında maçı takip eden Fenerbahçeliler, TRT spikerinin “mikrofonlarımız Eryaman’da” anonsu ile nefeslerini tuttu, ardından deplasman tribününden gelen “sevdik seni her şeyden çok, Fenerbahçe bize bu yoldan geri dönüş yok” tezahüratını duyup zaferi bize müjdeleyen bu ses ile havalara uçtu. Orada olan tüm dostlara selam olsun..

Şu an ligde maç eksiğimize rağmen 9 puanla lideriz, Avrupa’da oynadığımız üç ön elemeyi de berabere bile kalmadan 6’da 6 yapıp atlattık ve gruplardayız.

Her şey o kadar iyi gidiyor ki, o sinsi yapının saldırı hamleleri artarak devam edecek biliyoruz. Hep söyledim ve muhtemelen hayatımın sonuna kadar da söylemeye devam edeceğim.. Bu sezon kötü oynayıp puan kaybedeceğimiz zamanlar da olacak, işte o zamanlar bize saldıran güruhun hedeflerine ulaşmış olmasına asla ama asla müsaade etmemeliyiz. İnanın şampiyonluğun ve başarının en büyük anahtarı bu.

Çünkü herkes çok iyi biliyor ki BU SENE BİZE BU YOLDAN GERİ DÖNÜŞ YOK!

Devam!

A. Anıl Ezergül – 04.09.2023