HAKKIMIZDA

Fenerbahçeliler Derneği Türkiye’nin İlk Taraftar Derneğidir.

Fenerbahçeliler Derneğinin kuruluş amacı bilgiye değer veren, yaratıcı, üretken, bağımsız, eşitlikçi ve hepsinden önemlisi Fenerbahçe’mize tutku ve inançla bağlı bir taraftar profili oluşturmaya katkıda bulunmaktır.

Fenerbahçe taraftarları arasında birlik ruhunu, dayanışmayı yükseltmek ve Fenerbahçe’mizin tarihinde kaynağını bulan en yüce değerleri yaygınlaştırarak yarınlara taşımaktır.

Derneğimiz; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ortaya koyduğu ilkeler, gösterdiği hedefler ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirlenmiş hükümler doğrultusunda, tüm Fenerbahçe’lileri bir araya toplayarak, sevgi, saygı ve dayanışmayı sağlamak ve önderlik etmek için çalışmalarını sürdürür.

Fenerbahçe’mize, hiçbir karşılık beklemeden hizmet eder ve destek verir. Fenerbahçe’mizin tarihini bilen, geçmişten günümüze gelen ve gelecekte de değişmeyecek olan şanına yakışan taraftar kitlesini oluşturmak ve sayısını artırmak için faaliyet gösterir.

Fenerbahçelilere, Fenerbahçeliliğin sembollerini, arkadaşlığını, ağırbaşlılığını ve doğruluğunu yayarak, Fenerbahçe’mize ve Fenerbahçelilere yakışır bir takım ruhu içinde sosyal ve kültürel faaliyetleri organize eder ve organize edilenlere katılır.

Derneğimiz 1986 yılında; Fenerbahçe taraftarını kültürlü ve bilinçli bir taraftar grubu haline getirmeyi misyon edinmiştir. Aynı zamanda sporda şiddetin önlenmesi amacıyla, ilgili Türkiye Cumhuriyeti yasalarıyla spor ahlakına uymayan ve Fenerbahçeliliğe yakışmayacak hareketleri önlemek ve Fenerbahçelilere destek olma amacıyla kurulmuştur…

Ayrıca Derneğimiz; Avrupa Futbol Taraftarları Birliği’nin (Football Supporters Europe-FSE) Türkiye’de ki ilk üyesidir.

VİZYONUMUZ
Fenerbahçe taraftarları arasında birlik ruhunu, dayanışmayı, Fenerbahçe sevgisini yükseltmek, yüceltmek ve Fenerbahçe’mizin tarihinde kaynağını bulan en yüce değerleri yaygınlaştırıp, karşılık beklemeksizin kulübe hizmetin sürekliliğini sağlayacak kültürü oluşturmaktır.

MİSYONUMUZ
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ortaya koyduğu ilkeler, gösterdiği hedefler ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda belirlenmiş hükümler doğrultusunda, tüm Fenerbahçelileri bir araya toplayarak, sevgi, saygı ve dayanışmayı sağlamak, öncülük etmek ve yardımlaşmak için çalışmalarını sürdürmektir.