PROJELERİMİZ

Derneğimiz, hiç bir çıkar gözetmeden hem Fenerbahçe’sine hem Fenerbahçelilere hem de tüm topluma faydalı işler yapmak adına projeler geliştirerek hayata geçirmiştir. Yapılan ve yapılacak olan bütün faaliyetler bu projeler kapsamında yapılmakta ve kurumsal hafızaya kayıt edilmektedir.

Fenerbahçe’mize yakışır bir biçimde uygulamaya koyduğumuz tüm projeler, gelişmesi ve sürdürülebilir halde devam etmesi için bütün üyelerimizin katkısına açıktır.

81 İle 81 Fenerbahçe Kütüphanesi

Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre; Ülke olarak kitap basma oranımızın arttığı ama okuma oranının halen yetersiz olduğu çok açıktır. Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin verilerine göre, kitap okumak Türk insanının ihtiyaç listesinde 235. Sırada. Kitap okumaya ayırdığımız süre günde ortalama sadece 1 dakika. Bu ve buna benzer verilerin Türkiye özelinde çok düşük olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaldı ki, okuma alışkanlığı anlamında dünyada 86. Sıradayız.

Biz de bu sosyal yaraya bir nebze çare olabilmek için bir takım fikirler geliştirip, bu fikirlerin devamlılığını sağlamak adına çalışmalar yapmaktayız. Bu proje; Nisan 2017’den itibaren hedefe ulaşmak adına yola çıkmıştır. Bu bağlamda ilk kütüphanemiz olan, Kahramanmaraş ili, Dulkadiroğlu ilçesi, Bulanık mahallesi (Köyü)  Bulanık ilk ve ortaokulunda 12 Mayıs 2017 tarihinde “Fenerbahçe Zeki Rıza Sporel Kütüphanesi” kurularak ilk ve en önemli adımı atılmıştır.

Kurduğumuz temaslar neticesinde şuana dek 15 ilde görüşmelerimiz sürerken, 2. Kütüphanemiz olan Denizli ili, Pamukkale ilçesi, Hacı Serpil Kabaklıoğlu Ortaokulunda kurulan “Fenerbahçe Cihat Arman” kütüphanesinin de bütün eksikleri tamamlanıp, açılışı gerçekleşmiştir. Bu kütüphanemizi Denizli Fenerbahçeliler Derneği ile beraber hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz.

Projemize destek vermek isteyen tüm dernek, kurum ve gruplarımızı bizimle iletişim kurmaya davet ediyoruz.

Bir Fenerbahçe Günü Projesi

Dezavantajlı bireylerin hayallerini süsleyen “Bir Fenerbahçe Günü” yaşama isteğiyle ortaya çıkan bu projemiz, oldukça başarılı faaliyetler yaparak kendini geliştirmiş ve belirlenen kriterlerle etkinlikler geçekleştirilmiştir.

Bir Fenerbahçe Günü Projemiz kapsamında; Fenerbahçe’mizin maçının olduğu bir gün, daha önceden belirlenmiş dezavantajlı birey ya da bireyleri stadımızda ya da salonumuzda ağırlayarak onlara Bir Fenerbahçe Günü yaşatıp, unutulmaz anılar biriktirmelerini sağlıyoruz. Sırasıyla; Müze turu, Stadyum turu, yemek organizasyonu ve maç saatine kadar yaşanan maç önü organizasyonlarıyla bir çok Fenerbahçelinin her hafta yaşadığı coşkuyu misafirlerimize yaşatmaya çalışıyoruz. Günün sonunda skorlar ne olursa olsun, “Fenerbahçe’yi seviyorum, çünkü iyilik yapıyor” cümlesini duymak bizleri ve tüm Fenerbahçelileri çok mutlu ediyor.

Projemize her türlü katkıyı vermek isteyenleri bizimle iletişim kurmaya davet ediyoruz. Gerek bu günü yaşamak isteyenleri bizlerle buluşturmak, gerekse de tüm faaliyetin içinde bulunmak isteyenlere kapımız her daim açıktır.

Vefalı Taraftar Projesi

Fenerbahçe’mize büyük değerler katarak hizmet eden, gerek ebediyete intikal edip hatıralarını bizlere yaşatan, gerekse de yaşarken efsanelerimiz arasına giren, sporcu, yönetici ve taraftarlarımızı anmak, onların Fenerbahçe’miz için yaptıklarını gelecek nesillere aktarıp örnek Fenerbahçelilik modelini geliştirmek için bu projeyi hayata geçirdik.

Faaliyetlerimiz içinde vefat etmiş olan Büyük Fenerbahçelileri mezarları başında anarak unutulmamalarını sağlıyoruz. Hayatta olanları ise unutmadığımızı, onların varlığının bizlere güç verdiğini göstermek için ziyaret ederek mutlu anlar yaratmaya çalışıyoruz.

Mezarları tahrip olmuş, bakımsız kalmış değerlerimize de gerekli ilgiyi bu proje kapsamında göstermeye çalışıyoruz.

Vefalı Taraftar olmanın çok zor olduğunun bilinciyle, projemize destek vermek isteyen herkesi bizimle beraber olmaya davet ediyoruz.

Fenerbahçeli Farkında Projesi

Toplumsal olarak tüm farkındalık projelerini bu projemiz kapsamında yürütüyoruz. Bir Fenerbahçelinin farkında olması, insanlığın büyük bir kısmının farkında olacağının işaretidir. Yaptığımız tüm faaliyetlerde çubuklu formalarımızla dikkat çekip, insanların büyük desteklerini gördük. Fenerbahçe’mizin sadece bir spor kulübü olmadığını herkese gösterdik.

Yaşlılar Haftasında huzur evlerini ziyaret ettik, kanser haftasında “Erken teşhis hayat kurtarır” diyerek etkinlik düzenledik, engelliler haftasında engelli bireylerle, onların tüm sorunlarına dikkat çektik… Ve daha niceleri!

Sizlerde tüm bu faaliyetlerimize destek olmak isterseniz bir telefon kadar yakınız.

Fenerbahçe Yanında Projesi

Fenerbahçeliler, kulübünün yanında olduğu kadar toplumsal konularda da duyarlılıkları çok yüksek bireylerdir. Yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında bulunarak onlara güç vermeye, kah bir gün doğuda bir köyümüzün çocuklarının ellerinde eldiven, kah bir gün güneyde yoksul bir ailenin evinde aş olup, Fenerbahçeliliğin gereklerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Tüm bu bilinçle bizler de bu projeyi geliştirerek kurumsal açıdan belli bir düzende, insanları incitmeden onlara dokunabilmeyi ve gayet tabi Fenerbahçe sevgisini aşılayabilmeyi amaç edindik. Bu proje kapsamında çok fazla faaliyet yaptık ve tüm bu faaliyetlerin sonunda mutluğumuzu Fenerbahçe sevgisiyle yaşattık, yaşatmaya da devam edeceğiz.

Destek olmak, katkı sunmak isteyen herkes bizimle iletişim kurabilir.

Kurumsal Güç Projesi

Her alanda farklı amaçlar uğruna faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle Fenerbahçelileri bir araya getirerek, insanlığa faydalı olabilecek her türlü faaliyeti bu projemiz kapsamında hayata geçiriyoruz. Gün geliyor sağlık farkındalığı için Türk Kalp Vakfıyla, gün geliyor eğitim için başka bir kurumla etkinlikler düzenliyoruz. Farklı alanlarda faaliyet yürüten tüm kurumlara kapımız sonuna kadar açıktır. Birlikten gücün doğduğunu en iyi bilenlerdeniz! Biz Fenerbahçeliyiz…

Nutuk’u Gençlerle Buluşturuyoruz Projesi

Derneğimiz, öğrencileri gönüllü olarak Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı eşsiz eser Nutuk’la bir araya getirmek için derneğimize özel basım izinleriyle Nutuk kitabını bastırmış ve bir çok ilde, bir çok okula bu kitapları ulaştırmıştır.

Derneğimizin kadın komitesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında daha yalın bir dille kaleme alınan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserini lise ve üniversite öğrencilerine ücretsiz bir şekilde ulaştırmaya devam edeceğiz.

Sesli Kütüphane Projesi

Ne Kadar Forma O Kadar Taraftar Projesi