Kerem Bozyayla – 01:25

Twente-Fenerbahçe maçını, güneşin bizden 4 saat daha önce doğduğu bir şehirde televizyondan izledim.

Dolayısıyla, King o deparı attığında bulunduğum şehirde saat 01:25’ti.

5-1 biten ilk maçın ardından oluşan rahatlama durumu ve sabah katılacağım toplantının baskısı biraraya gelmiş olsa da, bunların hiçbiri maçı izlememe engel değildi. Belki bitirmeme engeldi ama başlamama engel değildi.

Neyse, karşımızda bir Hollanda takımı var ve adamların canını ilk maç bayağı yakmışız, “insan insana yapmaz” misali.

Çok istekli ve hırslı oldukları, ucuz lokma olmadıkları, daha maçın hemen başında kendini gösterdi, o kadar mesafeden bile izlediğim televizyonda. Hayatta tüm açıklarımı, çalışarak kapatan biri olarak ben “şansın her zaman çalışanın yanında olduğunu” düşünürüm. Maç başladığı gibi devam edip, zaman zaman başımıza geldiği gibi olumsuzluklarla sürmedi. Şans, çalışanın yanında oldu. Sonrasında daha çok çalışan, tüm açığını kapattı ve hepimizi gururlandıran bir sonuç oldu.

Bazı seneler vardır, insan o seneki oynayan takımı izlediği için kendini şanslı hisseder. Bu sene o senelerden biri. Şimdiden söyleyeyim, gelecekte bu takımın oynadığı/oynayacağı birçok maçı bir yerlerden bulup tekrar tekrar izleyeceğiz. Benim işim methiyeler düzmek değil, hayata eleştirel bakan biri olmama rağmen, bu yazdıklarımı yaşayacağız ve hepimiz göreceğiz.

Maç bitti, uyuyabilir misin bu sevinçle?

Önce Bozkurt Yılmaz ne diyecek, ardından oyuncuların maç hakkındaki görüşleri ve İsmail Kartal’ın yorumları… Uykunun da etkisiyle, başa sarıp birkaç kez tekrar izlenen görüntüler.

Ardından King’in deparı bir daha, bir daha, bir daha.

King o deparı attı ya, ben de o deparın enerjisiyle bu yazıyı yazarken buldum kendimi, saat 03:36.

Burayı bir Kral yönetiyor. Sanırım toplantıda ben de bizdeki Kral’ı anlatacağım.

Teşekkürler Joshua Christian Kojo King, o sadece bir depar değildi.

Tüm takım arkadaşlarının maç boyunca verdiği mücadeleye,

maçı izleyen tüm Fenerbahçelilerin dirilişine,

az sonra yapacağım sunuma bir ilhamdı.

Çalışacağız, çok çalışacağız ve bu sene oynanacak maçları senelerce tekrar izleyecek kadar güzel bir sene yaşayacağız.

Gazamız mübarek olsun.

Kerem Bozyayla – 31.08.2023